Forum Forum Powiatu Piaseczyńskiego Strona Główna
Zostań fotoreporterem z Powstania

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Powiat Piaseczyński Strona Główna -> Wskazówki, opinie, inne konkursy i newsy z branży foto
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ivan

PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 10:06 am    Temat postu: Zostań fotoreporterem z Powstania Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Zostań fotoreporterem z Powstania Warszawskiego. 7 sierpnia 2010 roku, na ulicach Warszawy rozegra się fotograficzna gra miejska "Twoja Klisza z Powstania". Każdy kto ma aparat choćby w komórce może spróbować wcielić się w rolę powstańczego fotoreportera.

Grę, której celem jest ożywienie przestrzeni miejskiej i przybliżenie zdarzeń sierpnia 1944 roku, organizuje Muzeum Powstania Warszawskiego. Podczas poprzednich edycji uczestnicy pokonali łącznie trasę ponad 20 km, wykonali około 3000 zdjęć, odkryli niezliczoną ilość nieznanych miejsc powstańczej Warszawy - m.in. kamienicę przy Konopczyńskiego, gdzie mieścił się szpital polowy czy zakamarki Powiśla.

Co roku scenariusz gry jest inny, jedynie założenia i szkielet akcji pozostają te same. Co zdarzy się w trakcie samej gry, zależy już od jej uczestników. Na uczestników tegorocznej edycji czeka ponad 7 km trasa i kilkanaście punktów przywołujących zdarzenia z Powstania Warszawskiego - wśród nich przejście kanałami, budowa barykady, odszyfrowywanie haseł. Wygrywa ten, kto po wypełnieniu wszystkich zadań dotrze do mety. Projekt, jak co roku, będzie miał jeszcze drugi etap. Wszyscy uczestnicy gry mogą wziąć udział w konkursie na najlepsze zdjęcie wykonane podczas gry.

Start 7 sierpnia o godz. 12.00. Szczegóły dotyczące gry znajdują się na stronie www.klisza.1944.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pan G.

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 10:06 am    Temat postu: Informacja
Powrót do góry
Martin
Site Admin

PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 10:15 am    Temat postu: Zostań fotoreporterem z Powstania Warszawskiego Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Świetna zabawa, a mnie akurat nie będzie w Warszawie... Rozpacz
- mój prywatny blog oraz fotoblog ze zdjęciami
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Amon

PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 11:24 am    Temat postu: Zostań fotoreporterem z Powstania Warszawskiego Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem
Ja niestety również mam zaklepane Mazury Air Show, ale zabawę polecam!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Powiat Piaseczyński Strona Główna -> Wskazówki, opinie, inne konkursy i newsy z branży foto Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: