- Ta cena jest zaporowa. Na moje oko z transakcji nici. - mówi agent prowadzący Maciej Pełka. Rezydencja jest naprawdę luksusowa, wykonana z najwyższej jakości materiałów: mahoniowe okna i drzwi, marmurowe posadzki, podłoga z egzotycznego drewna. W całym domu znajduje się 8 łazienek, na piętrze 8 pokoi od 40 do 90 metrów kwadratowych. Sam hol ma 170 metrów kwadratowych, a biblioteka 100. Do tego dochodzi 12 tys. metrów kwadratowych ogrodu, plus staw z wysepką oraz elementy architektury ogrodowej. Kto chętny?
Problem leży w cenie. - Ja wiem, że to dziwnie brzmi, bo powinienem zachwalać uroki tej nieruchomości, ale prawda jest taka, że nieraz mówiłem jej właścicielowi, że podał za wysoką cenę. Rzeczywiście, według specjalistów z branży takie rezydencje w bardziej atrakcyjnych okolicach (np. w Wilanowie czy Konstancinie) osiągają ceny maksymalnie do 15 mln złotych. Za 105 mln złotych można kupić dom na Riwierze Francuskiej.
Skąd więc tak wysoka cena? Maciej Pełka ma swoją teorię: Czasem ludzie chcą po prostu pokazać to, co mają, pochwalić się przed światem. Chyba to ten przypadek. Jeśli ktoś chce kupić ten dom, a go nie stać, może wziąć kredyt. Portal Gratka podaje za Expanderem - wysokość miesięcznej raty to najmniej 470 tys. zł.
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6970378,.html
OG£OSZENIE W AGENCJI NIERUCHOMOśCI ZE ZDJęCIAMI W śRODKU
Luksusowa rezydencja w okolicach Piaseczna
www.emmerson.pl/Oferta/Ekskluzywne/Domy ... czno/67895
Ktoś z Was jest zainteresowany?