| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Martin Site Admin

|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 8:49 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Doszły do mnie informacje, że od 15 sierpnia 2009 roku - NIE BĘDZIE NOCNEJ OPIEKI MEDYCZNEJ na terenie Piaseczna. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat, lub ma jakieś bardziej sprawdzone informacje? Będę wdzięczny za informację, bo nie możemy dopuścić do tego, aby w Piasecznie nie było nocnej pomocy medycznej / nocnej przychodni medycznej.
Przez weekend nie ma z kim rozmawiać w piaseczyńskich urzędach, a może ktoś z Was ma bardziej potwierdzone informacje, aby nagłośnić temat na łamach serwisu mieszkańców www.powiat-piaseczynski.info oraz w iTV Piaseczno www.itvpiaseczno.pl Może macie wśród znajomych i sąsiadów lekarzy, pracowników przychodni przy Fabrycznej, którzy mogą wiedzieć coś na ten temat? Czekam na jakieś Wasze informacje w tej sprawie. _________________ Marcin Borkowski [Martin]
- e-Piaseczno, to najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego
- najlepsze prywatne przedszkole w Piasecznie
- mój prywatny blog oraz fotoblog ze zdjęciami |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pan G.
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 8:49 am Temat postu: Informacja |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tvpiaseczno

|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 9:52 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Mam potwierdzone informacje od radnych oraz pracowników ZOZ w Piasecznie. Od 15 sierpnia nie ma nocnej opieki lekarskiej na ul. Fabrycznej. Za ten stan odpowiada burmistrz Piaseczna.
Komisja Zdrowia Rady Miasta nie zajęła jeszcze stanowiska w tej sprawie. Nie jest to temat ostatnich godzin. O tych problemach urzędnicy wiedzieli dużo wcześniej., Niestety my dowiedzieliśmy się o tym dzisiaj z maila od zbulwersowanego mieszkańca Piaseczna.
Ponieważ mamy weekend do tematu wrócimy w poniedziałek od samego rana. Może w między czasie otrzymamy dodatkowe informacje.
NIE MOŻE BYĆ TAK, ABY KILKUDZIESIĘCIO TYSIĘCZNE MIASTO BYŁO POZBAWIONE NOCNEJ OPIEKI LEKARSKIEJ. TYM BARDZIEJ, ŻE SZPITAL TEŻ MAMY TAKI JAKI MAMY. _________________ TV Piaseczno
www.itvpiaseczno.pl
tvpiaseczno@wp.pl
Tel. 0501-206-789 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Martin Site Admin

|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 9:59 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
| tvpiaseczno napisał: |
| Mam potwierdzone informacje od radnych oraz pracowników ZOZ w Piasecznie |
Czyli potwierdzają się anonimowe doniesienia mieszkańców.
Napiszę krótko - Panie Burmistrzu - GRATULUJĘ!
Czy Pan jest dla mieszkańców czy przeciwko nim?
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
weronika
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 10:19 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Dlaczego taką decyzję podjął Burmistrz Piaseczna? Czy są jakieś powody i przesłanki, że władze naszego miasta zrezygnowały z nocnej opieki medycznej w Piasecznie? Nie wyobrażam sobie tego miasta, bez możliwości skorzystania z nocnej pomocy w przychodni na Fabrycznej. Wydawało mi się, ze urzędnicy i zarządcy firm medycznych, powinni poprawiać jakość świadczonych usług a nie je likwidować? Nie rozumiem tego, czy ktoś mi to wytłumaczy?
 _________________ Weronika |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Artur N.

|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 10:48 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Czy prima aprilis nie jest w kwietniu? Ktoś jest chyba mało poważny, że podejmuje takie decyzje. Piaseczno rozrasta się, przybywa nowych mieszkańców i nie będzie nocnej opieki medycznej? Czyli w nocy zamiast do nocnej przychodni mam dzwonić na pogotowie do FALCK'a? O co chodzi i skąd takie chore pomysły przychodzą do głowy naszym urzędnikom?
 _________________ Artur Najdeker |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tvpiaseczno

|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 11:10 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Z informacji jaką otrzymałem, dyrekcja ZOZ ma problemy z obsadą lekarską. Prościej - nie ma chętnych lekarzy do pracy w nocy jak i w dzień w ośrodku w Piasecznie. Jest 15 wakatów. Podobno nie jest to problem pieniędzy. Niemniej jednak nocna pomoc lekarska to podstawowy obowiązek burmistrza dla zapewnienia bezpieczeństwa medycznego mieszkańcom. _________________ TV Piaseczno
www.itvpiaseczno.pl
tvpiaseczno@wp.pl
Tel. 0501-206-789 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Artur N.

|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 11:33 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Właśnie, to obowiązek Burmistrza i dlaczego pozwala na to, aby w tak dużym mieście Piaseczno nie było od 15 sierpnia - nocnej opieki medycznej? _________________ Artur Najdeker |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krawczynskilukasz
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 11:49 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Od 07.05.2009 zostałem delegowany przez Wojewodę Mazowieckiego, jako jego przedstawiciel do rady społecznej ZOZu na Fabrycznej. Od maja nie odbyła się żadna Rada, a mnie o niczym nie informowano!!!
To ogromny skandal, a najgorsze jest to, że nie ma informacji na ten temat!!! _________________ Łukasz Krawczyński
www.lukaszkrawczynski.pl
www.piaseczno.platforma.org |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sonik
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 11:55 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Jak bylem u lekarza (z tydzień temu) to rozmawiał przez telefon i mówił coś o NPL na ulicy Julianowskiej.
Ale to tylko niegrzecznie podsłuchana informacja, ile w tym prawdy trzeba zweryfikować  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Poplawska

|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 9:54 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
To już ostateczna decyzja i od 15 sierpnia nie będzie nocnej opieki medycznej w Piasecznie? _________________ Edyta Popławska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PESTKA35

|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 10:35 am Temat postu: |
|
|
Oj było by bardzo żle..ja mam dzieci i sama bardzo czesto korzystałam z opieki nocnej i światecznie róznie to bywało....choroba znienacka dopada każdego ,a nie każdego stac na prywatnego lekarza  _________________ "Tylko te drzwi pozostaną zamknięte, do których nie pukałeś." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lucja

|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 10:55 pm Temat postu: całodobowy ostry dyżur |
|
|
A jest w ogóle i jeżeli jest to gdzie całodobowy ostry dyżur w Piasecznie? _________________ Łucja z Piaseczna |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Artur N.

|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 11:21 pm Temat postu: całodobowy ostry dyżur w Piasecznie |
|
|
| lucja napisał: |
| A jest w ogóle i jeżeli jest to gdzie całodobowy ostry dyżur w Piasecznie? |
POGOTOWIE RATUNKOWE
ul. Mickiewicza 33/35 (022) 508 15 00 (całodobowy ostry dyżur)
SZPITAL w Piasecznie
ul. Mickiewicza 33/35 (izba przyjęć) tel. 756-74-51, 757-00-23
NOCNA POMOC LEKARSKA
ul. Fabryczna 1 tel. 756-73-73 _________________ Artur Najdeker |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krystian

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 8:35 am Temat postu: Piaseczno opieka medyczna w nocy |
|
|
Takie rzeczy są możliwe tylko w Piasecznie
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tvpiaseczno

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 9:14 am Temat postu: Re: całodobowy ostry dyżur w Piasecznie |
|
|
| Artur Najdeker napisał: |
| lucja napisał: |
| A jest w ogóle i jeżeli jest to gdzie całodobowy ostry dyżur w Piasecznie? |
POGOTOWIE RATUNKOWE
ul. Mickiewicza 33/35 (022) 508 15 00 (całodobowy ostry dyżur) |
Tak było ale półtora roku temu. Teraz jest FALCK.
W szpitalu nie ma ani nocnej pomocy ani ostrego dyżuru. Izba przyjęć piaseczyńskiego szpitala jest w Warszawie na Wołoskiej w MSWiA. Prościej, aby się położyć na łóżku w Piasecznie trzeba przejść przez izbę przyjęć w Warszawie.
Od 15 sierpnia NPL w Warszawie na Romera. Z informacji przez nas uzyskanych w Warszawie są przerażeni. Mają cały Ursynów a dojdzie jeszcze Piaseczno. _________________ TV Piaseczno
www.itvpiaseczno.pl
tvpiaseczno@wp.pl
Tel. 0501-206-789 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|