| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Którą szkołę podstawową w Piasecznie polecacie? |
| Szkoła Podstawowa nr 1, ul. Świętojańska 18 |
|
37% |
[ 12 ] |
| Szkoła Podstawowa nr 2, Al.Kasztanów 12 |
|
6% |
[ 2 ] |
| Szkoła Podstawowa nr 3, ul. Główna 50 |
|
12% |
[ 4 ] |
| Szkoła Podstawowa nr 5, ul. Szkolna 14 |
|
43% |
[ 14 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 32 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Babetka
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 8:10 pm Temat postu: Cenne uwagi mieszkańców jaką szkołę podstawową w Piasecznie? |
|
|
Witam,
Już we wrześniu będę mieszkać wraz z moją rodzinką w Piasecznie (okolice ul.Poniatowskiego).
Mam prośbę do Was mieszkańcy - poradźcie mi wybrać szkołę podstawową.
Jeżeli macie jakieś uwagi na temat szkół w Piasecznie podzielcie się nimi proszę.
Dziękuję i pozdrawiam.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pan G.
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 8:10 pm Temat postu: Informacja |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kinga Panasiuk

|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 9:18 pm Temat postu: Jaką szkołę podstawową wybrać w Piasecznie? |
|
|
Zacznijmy od tego, że dziecko musi być zameldowane w Piasecznie, aby przyjęli do szkoły.
Ze szkół podstawowych to za wielkiego wyboru w samym Piasecznie nie ma.
SZKOŁY PODSTAWOWE W PIASECZNIE:
1. Szkoła Podstawowa nr 1 w Piasecznie
ul. Świętojańska 18
05-500 Piaseczno
756-22-85
757-00-72
2. Szkoła Podstawowa nr 2 w Piasecznie
Al.Kasztanów 12
05-501Piaseczno
756-73-14
3. Szkoła Podstawowa nr 3 w Piasecznie
ul. Główna 50
05 – 502 Piaseczno
756-75-19
4. Szkoła Podstawowa nr 5 w Piasecznie
ul. Szkolna 14
05 – 500 Piaseczno
756-74-39
Dobre opinie słyszałam o Szkole Podstawowej nr 5 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rozowe okulary

|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 9:35 pm Temat postu: Jaką szkołę podstawową wybrać w Piasecznie? |
|
|
Moj synek chodzi do trzeciej klasy w SP nr. 1 i ja baaardzo sobie chwale te szkołe!
nie duża, super nauczyciele...... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sonik

|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 10:51 pm Temat postu: Jaką szkołę podstawową wybrać w Piasecznie? |
|
|
Oczywiście że jedyneczka!
Teraz już wszystko wyremontowane i nagrywają M jak Miłość ;p hahha
Co do sp nr 5 w gazecie (Co i Jak- podejrzewam) było napisane że jest najbardziej zatłoczoną podstawówką w całym powiecie ! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
weronika
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 7:23 am Temat postu: Szkoła Podstawowa nr 1, ul. Świętojańska 18 |
|
|
| Zdecydowanie w rankingach wygrywa Szkoła Podstawowa nr 1 przy ul. Świętojańska 18 w Piasecznie. Szkoła nr 5 jest przeładowana, ale to dlatego, ze ma również dobrą opinię wśród mieszkańców i te przeładowanie wpływa na jakość nauki i komfort nauki - dzieci w szkole 5 - chodzą na kilka zmian do szkoły. Więc lepiej pomyśleć o szkole nr 1. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AsgAarD_xxx

|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 4:40 pm Temat postu: Szkoła Podstawowa nr 5 w Piasecznie |
|
|
Jako absolwent elitarnej ( ) SP nr 5, zdecydowanie polecam właśnie tę placówkę. _________________ http://kspiaseczno.jogger.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PESTKA35

|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 10:51 am Temat postu: Szkoła Podstawowa nr 5 w Piasecznie |
|
|
Moja córka chodzi do szkoly nr 5 na ul.Szkolnej i jestem zadowolona....  _________________ "Tylko te drzwi pozostaną zamknięte, do których nie pukałeś." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Babetka
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 12:25 pm Temat postu: Dziękuję |
|
|
| Dziękuję za bardzo cenne uwagi. Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lewin39

|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 9:40 pm Temat postu: |
|
|
Ja jako były absolwent szkoły nr 3 w Piasecznie ( obecnie jest to zespół szkół) polecam tę placówkę ... nowa baza lokalowa , fajne pracownie i ludzie .... szkoła trochę na uboczu , bo w sumie na granicy Piaseczna z Kamionką , więc daleko od centrum miasta i dlatego może mało popularna w rankingu ale z całą pewnością warta polecenia ... pozdrawiam kadrę  _________________ Piaseczno i jego okolice to moja mała ojczyzna . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał Rosa

|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 1:57 am Temat postu: |
|
|
Polecam SP nr 3. Jestem absolwentem tej jednostki. Kadra jest bardzo dobra, nastawienie do dziecka również. Niedawno oddano do użytku nową część szkoły. Jej wielkim atutem jest to, że znajduje się na uboczu. Dzięki temu wiele problemów społecznych tam nie dociera  _________________ Michał Rosa
www.michalrosa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madz

|
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 9:39 pm Temat postu: |
|
|
ja chodziłam do świętej pamięci "szóstki" i moim zdaniem to była najlepsza szkoła, ale co poradzić, przerobili ją na gimnazjum. szkoda. ehh łezka się w oku kręci.
a na chwilę obecną polecam "jedynkę". moja siostra tam chodzi i jesteśmy usatysfakcjonowani siostra jest zadowolona, ilość dzieci w sam raz, wyremontowane boisko, jeszcze tylko remont sali sportowej i będzie idealnie. a podobno jest w planach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madmax
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 4:14 pm Temat postu: |
|
|
| Ja w kwestii SP.nr 5, moim zdaniem szkoła nie radzi sobie z ilością uczniów, nie ogarnia tego , w szkole dzieją się różne dziwne rzeczy ,które jednak szkoła skrzętnie tuszuje ,żeby notowania jej nie spadły. W szkole panuje metoda SPYCHOLOGII, tzn. nikt się nie przejmuje uczniami sprawiającymi kłopoty bo i tak niedługo pójdą dalej i będzie po problemie .Nie wspomnę o nauczycielach , niektórzy nie powinni pracować z dziećmi ponieważ moim zdaniem nie mają odpowiednich kompetencji.Mam jednak to szczęście ,że mam to już za sobą .Zanim jednak wyślecie dzieci do tej szkoły nieźle się zastanówcie !!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Loxia

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 11:26 pm Temat postu: |
|
|
stoi przede mą wybór szkoły dla syna. Mieszkamy na Młynarskiej. Która szkoła?
Sama chodziłam do 5 (stentonik pamiętasz? ) i to jest rejonowa. Ale może wybrać którąś inną? _________________ Magda
+ bąble |
|
| Powrót do góry |
|
 |
argrabi

|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Rejonowa dla Poniatowskiego to jedynka.. Jest w miarę OK, po rozbudowie może być całkiem OK. _________________ Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Loxia

|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 3:00 pm Temat postu: |
|
|
od wczoraj zastanawiam się nad 5 (Szkolna), 1 (Świętojańska) i 2 ( Zalesie Dolne) _________________ Magda
+ bąble |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|