Moderator: GTW
sanchez pisze:Zawsze mnie to interesowało. Kto mądry wymyślił, żeby do gotowania makaronu dodawać olej i po co ?
argrabi pisze:Się ponoć nie klei....
argrabi pisze:sanchez pisze:Zawsze mnie to interesowało. Kto mądry wymyślił, żeby do gotowania makaronu dodawać olej i po co ?
Się ponoć nie klei....
marusia pisze:Chcę się podzielić sprawdzonym przepisem na makaron z sosem pomidorowo-tuńczykowym.
Składniki:
1 op. makaronu(dowolnego kształtu)
2 puszki tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
1 puszka pomidorów bez skórki
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Sposób wykonania:
Cebulę zeszklić na oleju, dodać tuńczyka, pomidory, przyprawy i na końcu rozgnieciony czosnek. Chwile poddusić aż sos zgęstnieje. Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem. Kto lubi, może dodać zielone oliwki i kapary. Danie bardzo proste, a jednocześnie smaczne.
Wróć do Kulinarne szaleństwa mieszkańców
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość