BÓB - porady gotowania, przyrządzania, podawania bobu

Podforum dla osób, które uwielbiają gotować lub jeść coś pysznego! To miejsce dla tych, którzy chcą się podzielić z innymi swoimi przepisami kulinarnymi oraz pomysłami na przepyszne dania. Uwielbiasz dobrą kuchnię? To miejsce dla Ciebie!

Moderator: GTW

Postautor: leny » pn sie 08, 2011 7:41 pm

Zosia_1 pisze:Dzięki, po takim słownictwie niedobrze się robi,


Zosia_1 nie pękaj, bywają tutaj jeszcze lepsze wersy :piwko:
Awatar użytkownika
leny
 
Posty: 514
Rejestracja: pt cze 12, 2009 8:49 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: teqilaa » pn sie 08, 2011 8:43 pm

leny pisze:Zosia_1 nie pękaj


jak za dużo bobu to i taka ewentalnosc istnieje :mrgreen:
Awatar użytkownika
teqilaa
 
Posty: 2280
Rejestracja: czw kwie 23, 2009 11:59 am
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: WielkiGęgacz » pn sie 08, 2011 8:45 pm

A wtedy już nie będzie brzydkich słów ino brzydkie zapachy ...
Pozdrawiam
WG
Awatar użytkownika
WielkiGęgacz
 
Posty: 414
Rejestracja: wt lis 03, 2009 4:56 pm
Lokalizacja: ...:::z Bloków:::...

Postautor: teqilaa » pn sie 08, 2011 8:51 pm

WielkiGęgacz pisze:A wtedy już nie będzie brzydkich słów ino brzydkie zapachy ...


czyli full opcja, to chyba dobrze? :mrgreen:
Awatar użytkownika
teqilaa
 
Posty: 2280
Rejestracja: czw kwie 23, 2009 11:59 am
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: leny » pn sie 08, 2011 9:06 pm

teqilaa pisze:czyli full opcja, to chyba dobrze? Mr. Green


lepiej puścić po cichaczu niż by miało się kumulować i oko wypchnąć
Awatar użytkownika
leny
 
Posty: 514
Rejestracja: pt cze 12, 2009 8:49 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: leny » pn sie 08, 2011 9:07 pm

czyli full opcja


5 zeta za 1 kg bobu i masz all inclusive :mrgreen:
Awatar użytkownika
leny
 
Posty: 514
Rejestracja: pt cze 12, 2009 8:49 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: teqilaa » pn sie 08, 2011 9:30 pm

leny pisze:lepiej puścić po cichaczu niż by miało się kumulować i oko wypchnąć


:lezacysmieszek: :lezacysmieszek: :lezacysmieszek:

leny pisze:5 zeta za 1 kg bobu i masz all inclusive


prawie jak egipt, tanio gorąco i wybuchowo :mrgreen:
Awatar użytkownika
teqilaa
 
Posty: 2280
Rejestracja: czw kwie 23, 2009 11:59 am
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: leny » pn sie 08, 2011 10:02 pm

Zośka chyba oczadziała :D
Awatar użytkownika
leny
 
Posty: 514
Rejestracja: pt cze 12, 2009 8:49 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: teqilaa » pn sie 08, 2011 10:03 pm

leny pisze:Zośka chyba oczadziała


jest lato, ciemna karnacja pasi :mrgreen:
Awatar użytkownika
teqilaa
 
Posty: 2280
Rejestracja: czw kwie 23, 2009 11:59 am
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: leny » pn sie 08, 2011 10:15 pm

tak się tu zrobiło duszno, że idę spać i głowę nakrywam kołdrą :mrgreen:
narka
Awatar użytkownika
leny
 
Posty: 514
Rejestracja: pt cze 12, 2009 8:49 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: teqilaa » pn sie 08, 2011 10:22 pm

leny pisze:tak się tu zrobiło duszno, że idę spać i głowę nakrywam kołdrą


inhalacje będziesz robił? :mrgreen:
ps. z kurami chodzisz spać?
Awatar użytkownika
teqilaa
 
Posty: 2280
Rejestracja: czw kwie 23, 2009 11:59 am
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: Spartacus 999 » wt sie 09, 2011 3:00 pm

:shock: :? 8) Drodzy forumowicze, zastanawiam się kiedy przejdziemy na temat o kupie, bo o kupie są zawsze zacne rozmowy.
Ja jestem jednak za tym aby rozwijać temat Bobu i sposobów jego podawania i przygotowywania.

Widziałem niedawno w TV dla bezrobotnych(tv n dzień dobry), że bób bez łupinek można podawać z arbuzem i pietruszką oraz czerwoną cebulką jako sałatkę , czymś tam polane :mrgreen: .
"Look into my eyes, you'll see who I am
My name is Lucifer, please take my hand"- N.I.B.
Awatar użytkownika
Spartacus 999
 
Posty: 839
Rejestracja: wt sty 26, 2010 2:29 pm
Lokalizacja: Ze Squerów

Postautor: teqilaa » wt sie 09, 2011 9:29 pm

Spartacus 999 pisze:Drodzy forumowicze, zastanawiam się kiedy przejdziemy na temat o kupie, bo o kupie są zawsze zacne rozmowy.


uważaj o co prosisz :mrgreen:
Awatar użytkownika
teqilaa
 
Posty: 2280
Rejestracja: czw kwie 23, 2009 11:59 am
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: Kucyk » ndz cze 24, 2012 7:15 pm

Moi drodzy - sezon pierdów bobowych 2012 pora zacząć.
Zatem bierzemy garnek, bób, sól, czosnek i masło. I jeeeeeedzieeeemy!
Bo po bobrze sra się dobrze. A na rzepę jeszcze trochę poczekamy... Pryk - pryk!
Obrazek
Z założenia co drugie słowo to: dziękuję, proszę, przepraszam - z tytułu oszczędności czasu i na rzecz "konkretyzacji" części z nich nie będę pisał, co nie zmienia faktu, że są w domyśle.
Awatar użytkownika
Kucyk
 
Posty: 1481
Rejestracja: pt maja 15, 2009 9:06 pm
Lokalizacja: Z wąskiego toru

Postautor: leny » pn cze 25, 2012 11:24 am

Kucyk pisze:Moi drodzy - sezon pierdów bobowych 2012 pora zacząć.


jeszcze nie kupowałem, ale trzeba się zakręcić, co by duch w narodzie nie zginął,
ku chwale ojczyzny
ja gotuję go tylko z solą, ale sposób z czosnkiem ciekawie brzmi
pryk:D
Awatar użytkownika
leny
 
Posty: 514
Rejestracja: pt cze 12, 2009 8:49 pm
Lokalizacja: Piaseczno

PoprzedniaNastępna

Wróć do Kulinarne szaleństwa mieszkańców

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron