Strona 1 z 1

Ciasto "trzy-po-trzy" do smażenia wszelkiego dobra

Post: pn mar 03, 2014 7:13 pm
autor: Kociambra
Już tłumaczę, czemu trzy po trzy. Otóż bierze się:
- trzy całe jajka
- trzy łyżki mąki pszennej
- trzy łyżki majonezu

I to wszystko się miksuje, jeśli wychodzi za gęste, to należy dolać odrobinę mleka. A do powstałego ciasta można wrzucić, co dusza zapragnie - kurczaka pokrojonego w grubą kostkę albo paski, pieczarki, boczniaki... moja osobista siostra podobno smażyła rybę - nie wiem, nie widziałam, nie potwierdzam ;) Smaży się na dobrze rozgrzanym oleju, ale uwaga - olej szaleje. Nie poparzcie się. Dobre na ciepło i na zimno też.

Smacznego! :-)

Ciasto "trzy-po-trzy" do smażenia wszelkiego dobra

Post: pn mar 03, 2014 8:04 pm
autor: anuleksa
Ha! Jutro robię!

Post: czw mar 06, 2014 7:49 am
autor: anuleksa
Nooo, moja droga, szybko i smacznie. Zrobiłam trzy po dwa, bo za mało miałam majonezu, dodałam ździebko czosnku i tymianku, a po usmażeniu (ok 10 minut) posypałam startym serem. Dzięki za pomysł :*.

Post: pn mar 10, 2014 5:11 pm
autor: aleks.boch
Dziś rano tu zajrzałam i zdążyłam już wypróbować ten przepis - wyszło bardzo smacznie! Na pewno na stałe u mnie zagości