Strona 1 z 1

Hamburger w cienkim

Post: czw mar 29, 2012 8:04 pm
autor: anuleksa
Coś dla lubiących kiedyś kebab z "Igi":

250 g. wołowiny mielonej
przyprawa Prymat do kebaba
sos hamburgerowy i czosnkowy Fanex
cebulka prażona
warzywa według uznania - polecam cebulę, sałatkę szwedzką, pomidora, por, czerwoną paprykę.

Wołowinę przyprawić, pogrillować lub usmażyć, wpakować w tortillę lub pitę wraz z warzywami i innymi dodatkami.
Zapiec na grillu elektrycznym.

Smacznego :)

Hamburger w cienkim

Post: wt paź 08, 2013 2:20 pm
autor: janpasztet
ja tęsknię bardzo lubiłem tamten Kebab. I chciała bym wrócić do tamtych czasó.

Hamburger w cienkim

Post: śr paź 09, 2013 12:01 pm
autor: terra33
Wypróbowane i muszę przyznać, że jest to fantastyczny pomysł. Dzięki za przepis. Na pewno jeszcze raz to zrobię.

Hamburger w cienkim

Post: czw paź 10, 2013 12:27 am
autor: eturek
mniam pycha! cebulka prażona to moja obsesja :)

Hamburger w cienkim

Post: czw paź 10, 2013 6:38 am
autor: klebus
Czy cebulkę prażoną robisz sama czy kupna? Jak sam to proszę o przepis.

Hamburger w cienkim

Post: pn gru 09, 2013 2:48 pm
autor: marcela.kos123
Nie wiem czy opłaca się robić samemu cebulkę prażoną skoro można kupić za przyzwoitą cenę i bez żadnych sztucznych dodatków.

Post: pt gru 13, 2013 11:56 am
autor: adamos44
Myślałem, że to będzie przepis na hamburgera, a nie na kebaba. Ale to nawet lepiej, bo bardziej lubię kebaby :)

Post: sob lut 01, 2014 7:23 pm
autor: anuleksa
Prażoną kupowałam w opakowaniach 0,5 Fanexu (jak miałam małą gastronomię) za....9 zł. Nie wiem, czy gdzieś można ją tak tanio kupić.
adamos44 wszystko zależy od przypraw, można eksperymentować ;).

Post: pn lut 24, 2014 3:41 pm
autor: jurekrakoczy
Prażona cebulka <3 to co robi różnice w domowym hambuksie w porównaniu z hamburgerem z np. MaCa