Hamburger w cienkim

Podforum dla osób, które uwielbiają gotować lub jeść coś pysznego! To miejsce dla tych, którzy chcą się podzielić z innymi swoimi przepisami kulinarnymi oraz pomysłami na przepyszne dania. Uwielbiasz dobrą kuchnię? To miejsce dla Ciebie!

Moderator: GTW

Hamburger w cienkim

Postautor: anuleksa » czw mar 29, 2012 8:04 pm

Coś dla lubiących kiedyś kebab z "Igi":

250 g. wołowiny mielonej
przyprawa Prymat do kebaba
sos hamburgerowy i czosnkowy Fanex
cebulka prażona
warzywa według uznania - polecam cebulę, sałatkę szwedzką, pomidora, por, czerwoną paprykę.

Wołowinę przyprawić, pogrillować lub usmażyć, wpakować w tortillę lub pitę wraz z warzywami i innymi dodatkami.
Zapiec na grillu elektrycznym.

Smacznego :)
Awatar użytkownika
anuleksa
 
Posty: 1322
Rejestracja: ndz mar 20, 2011 11:45 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Hamburger w cienkim

Postautor: janpasztet » wt paź 08, 2013 2:20 pm

ja tęsknię bardzo lubiłem tamten Kebab. I chciała bym wrócić do tamtych czasó.
janpasztet
 
Posty: 3
Rejestracja: wt paź 08, 2013 2:15 pm

Hamburger w cienkim

Postautor: terra33 » śr paź 09, 2013 12:01 pm

Wypróbowane i muszę przyznać, że jest to fantastyczny pomysł. Dzięki za przepis. Na pewno jeszcze raz to zrobię.
Nigdy nie wolno się poddawać.
terra33
 
Posty: 3
Rejestracja: śr paź 09, 2013 11:59 am
Lokalizacja: Bydgoszcz

Hamburger w cienkim

Postautor: eturek » czw paź 10, 2013 12:27 am

mniam pycha! cebulka prażona to moja obsesja :)
eturek
 
Posty: 5
Rejestracja: czw paź 10, 2013 12:24 am

Hamburger w cienkim

Postautor: klebus » czw paź 10, 2013 6:38 am

Czy cebulkę prażoną robisz sama czy kupna? Jak sam to proszę o przepis.
Co nie zabija to wzmacnia!
Awatar użytkownika
klebus
 
Posty: 138
Rejestracja: czw mar 06, 2008 2:04 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Hamburger w cienkim

Postautor: marcela.kos123 » pn gru 09, 2013 2:48 pm

Nie wiem czy opłaca się robić samemu cebulkę prażoną skoro można kupić za przyzwoitą cenę i bez żadnych sztucznych dodatków.
marcela.kos123
 
Posty: 5
Rejestracja: pn gru 09, 2013 2:05 pm

Postautor: adamos44 » pt gru 13, 2013 11:56 am

Myślałem, że to będzie przepis na hamburgera, a nie na kebaba. Ale to nawet lepiej, bo bardziej lubię kebaby :)
adamos44
 
Posty: 5
Rejestracja: pt gru 13, 2013 11:52 am

Postautor: anuleksa » sob lut 01, 2014 7:23 pm

Prażoną kupowałam w opakowaniach 0,5 Fanexu (jak miałam małą gastronomię) za....9 zł. Nie wiem, czy gdzieś można ją tak tanio kupić.
adamos44 wszystko zależy od przypraw, można eksperymentować ;).
Awatar użytkownika
anuleksa
 
Posty: 1322
Rejestracja: ndz mar 20, 2011 11:45 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: jurekrakoczy » pn lut 24, 2014 3:41 pm

Prażona cebulka <3 to co robi różnice w domowym hambuksie w porównaniu z hamburgerem z np. MaCa
jurekrakoczy
 
Posty: 3
Rejestracja: pn lut 24, 2014 3:23 pm


Wróć do Kulinarne szaleństwa mieszkańców

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron