SPAGHETTI w 15-20 minut

Podforum dla osób, które uwielbiają gotować lub jeść coś pysznego! To miejsce dla tych, którzy chcą się podzielić z innymi swoimi przepisami kulinarnymi oraz pomysłami na przepyszne dania. Uwielbiasz dobrą kuchnię? To miejsce dla Ciebie!

Moderator: GTW

Postautor: matyldamirska » ndz paź 13, 2013 1:24 pm

Mniam mniam, muszę wypróbować któryś z przepisów. Aż ślinka cieknie 8)
matyldamirska
 
Posty: 10
Rejestracja: ndz paź 13, 2013 1:13 pm

Postautor: hulka » śr paź 16, 2013 10:05 am

ja właśnie kupiłam pesto i zrobię sobie jutro na obiad - szybkie i smaczne danie :)
hulka
 
Posty: 5
Rejestracja: śr paź 16, 2013 10:00 am

Postautor: bialowieska » czw paź 17, 2013 4:09 pm

tak - do pesta tylko troche serka i już obiad gotowy :)
bialowieska
 
Posty: 4
Rejestracja: czw paź 17, 2013 4:03 pm

Postautor: milczek38 » czw paź 17, 2013 7:15 pm

Spaghetti ze szpinakiem., nigdy nie próbowałem. Osobiście ze szpinakiem jadłem tylko makaron, takie jakby rurki, do tego z pomidorem, przepyszne.
Chociaż nie wszystkie banki są w kształtu - banki ale również, więc właściwie ogólnie można śmiało powiedzieć, iż pożyczki w bankach są naprawdę godne bardzo intensywnego zainteresowania. Nie bójmy się takich pożyczki bez BIK Warszawa!
milczek38
 
Posty: 10
Rejestracja: pt wrz 27, 2013 7:14 pm

Postautor: tunko » pt paź 18, 2013 10:37 am

a ktoś może polecić co dodać do tuńczyka w spagetti ? najlepiej żeby to nie były pomidory
tunko
 
Posty: 3
Rejestracja: pt paź 18, 2013 10:34 am

Postautor: maja88 » czw paź 24, 2013 7:37 am

sos śmietanowy do tuńczyka i galka muszkatołowa
maja88
 
Posty: 5
Rejestracja: czw paź 24, 2013 7:33 am

Postautor: milczek38 » śr paź 30, 2013 5:24 pm

Ja uwielbiam spaghetti. W ogóle włoska kuchnia jest moją ulubioną, jednak te czasy spędzone we Włoszech zostają na zawsze w sercu.
Chociaż nie wszystkie banki są w kształtu - banki ale również, więc właściwie ogólnie można śmiało powiedzieć, iż pożyczki w bankach są naprawdę godne bardzo intensywnego zainteresowania. Nie bójmy się takich pożyczki bez BIK Warszawa!
milczek38
 
Posty: 10
Rejestracja: pt wrz 27, 2013 7:14 pm

Postautor: Tamara » śr lis 13, 2013 3:39 pm

Bez pomidorów to mi jakoś nie pasuje :)
Tamara
 
Posty: 23
Rejestracja: śr lis 13, 2013 3:24 pm

Postautor: podka » pn lis 18, 2013 12:28 pm

tuńczyka można podsmażyc na patelni z cebulką, dodać przecier pomidorowy, przyprawy, dodać do makaronu i posypać parmezanem :)
podka
 
Posty: 4
Rejestracja: pn lis 18, 2013 12:07 pm

Postautor: aleks.boch » pn mar 10, 2014 5:16 pm

Ja najczęściej robię sos 'na zapas' i wtedy tylko gotuję makaron i wszystko podgrzewam
aleks.boch
 
Posty: 12
Rejestracja: pn mar 10, 2014 9:52 am

Postautor: Ekogodfryd1409 » pn maja 05, 2014 2:41 pm

mięsko mielone, cebulka porządnie przysmażona, pieczarki, dużo bardzo dużo sera, sos pomidorowy odpowiednio przyprawiony na ostro i do tego makaronik al dente. smaczne bardzo i jak szybko w biodra idzie ;)
Ekogodfryd1409
 
Posty: 8
Rejestracja: pn kwie 28, 2014 5:02 pm

Postautor: ekogeneva2166 » ndz maja 18, 2014 10:14 am

Witam,
ja dopiero niedawno dołączyłam do tego forum i fajnie że jest wątek kulinarny bo to zdecydowanie mój ulubiony temat:) A makaron robię często, oczywiście podstawa to dobre składniki, najlepszej jakości:)
ekogeneva2166
 
Posty: 9
Rejestracja: ndz maja 18, 2014 10:07 am

Postautor: TheTamar86 » czw maja 22, 2014 8:43 pm

A oto mój szybki przepis na spaghetti , gotuje makaron w tym czasie , mielę kiełbasę maszynką do mięsa, miel też cebule dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam i mam sos gotowy.
TheTamar86
 
Posty: 2
Rejestracja: czw maja 22, 2014 8:19 pm
Lokalizacja: Wałcz

Postautor: najlena1506 » ndz maja 25, 2014 11:49 pm

A ja mięso wrzucam na patelnię i dodaje odrobinę oliwy, na małym ogniu smaże mięso, dodaje cebule, mieszając rozdrabniam mięso tak, aby obsmażały się małe grudki. Dodaje przyprawy i wszystko smaże na wolnym ogniu. Makaron gotuje dolewam odrobinę oleju. Część sera tre na grubej tarce druga cześć na drobnej. Do usmażonego mięsa dodaje sos i podgrzewam ok 10 minut na wolnym ogniu. Makaron nakładam na talerz i posypuje grubo startym serem.
najlena1506
 
Posty: 7
Rejestracja: ndz maja 25, 2014 11:39 pm

Postautor: THEPAULENE77 » pn maja 26, 2014 8:11 am

Moim zdaniem dobry jest ten przepis z tą mieloną kiełbasą nie trzeba mieć ani jednej przyprawy a spaghetti jest wyśmienite, robiłam je wczoraj cała rodzin była zachwycona,.
THEPAULENE77
 
Posty: 8
Rejestracja: pn maja 12, 2014 8:11 am

PoprzedniaNastępna

Wróć do Kulinarne szaleństwa mieszkańców

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości