BÓB - porady gotowania, przyrządzania, podawania bobu

Podforum dla osób, które uwielbiają gotować lub jeść coś pysznego! To miejsce dla tych, którzy chcą się podzielić z innymi swoimi przepisami kulinarnymi oraz pomysłami na przepyszne dania. Uwielbiasz dobrą kuchnię? To miejsce dla Ciebie!

Moderator: GTW

BÓB - porady gotowania, przyrządzania, podawania bobu

Postautor: impladent » wt lut 19, 2013 6:14 pm

Hm, Bób z masełkiem i odrobiną soli jest pycha. Niestety w zimę mamy do dyspozycji tylko mrożony, ale jak się nie ma to co się lubi to się lubi to co się ma :)
impladent
 
Posty: 1
Rejestracja: wt lut 19, 2013 6:01 pm

Postautor: olgaolmowicz » sob paź 12, 2013 10:02 pm

Bóg genialnie smakuje z boczkiem i świeżymi listkami bazylii :D
olgaolmowicz
 
Posty: 5
Rejestracja: sob paź 12, 2013 8:42 pm

Postautor: mango » pn paź 14, 2013 2:12 pm

kurczę, robicie mi na bób apetyt, a nigdy nie jadłam, chyba spróbuję
mango
 
Posty: 3
Rejestracja: pn paź 14, 2013 2:08 pm

Postautor: bialowieska » czw paź 17, 2013 4:08 pm

warto, spróbuj koniecznie, proste i smaczne danie to bób właśnie z masełkiem
bialowieska
 
Posty: 4
Rejestracja: czw paź 17, 2013 4:03 pm

Postautor: milczek38 » czw paź 17, 2013 7:11 pm

Najlepiej dodać kminek do gotującego się bobu, wtedy nie będzie tych wzdęć. Bób jest pyszny, dlatego polecam każdemu, żeby go spóbował.
Chociaż nie wszystkie banki są w kształtu - banki ale również, więc właściwie ogólnie można śmiało powiedzieć, iż pożyczki w bankach są naprawdę godne bardzo intensywnego zainteresowania. Nie bójmy się takich pożyczki bez BIK Warszawa!
milczek38
 
Posty: 10
Rejestracja: pt wrz 27, 2013 7:14 pm

BÓB - porady gotowania, przyrządzania, podawania bobu

Postautor: Marna97 » pn lut 23, 2015 7:10 pm

SKŁADNIKI

kilogram bobu

szklanka gęstej śmietany

10 dag szynki pokrojonej w wąskie paski

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sól

świeżo zmielony pieprz

Gotuję bób w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu odlewam wodę i przykrywam, by nie wystygł.

Na małej patelni mieszam śmietanę z szynką . Dodaję sól i świeżo zmielony pieprz. To wszystko zagotowuję dosyć szybko tzn. przez 5 min., aby zagęścić śmietanę.

Jeśli ktoś lubi, a ja nie lubię, przed wrzuceniem bobu do śmietany z szynką obieram go ze skórki.

Dodaję natkę pietruszki, doprawiam, podgrzewam i podaję natychmiast.
Smakowitości!
Marna97
 
Posty: 4
Rejestracja: czw lut 12, 2015 11:53 am

Poprzednia

Wróć do Kulinarne szaleństwa mieszkańców

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości

cron