jajka, 4
cukier puder, 1 szklanka
olej, 1 szklanka
Miód, 1 szklanka
mąka, 3 szklanki
przpyrawa do piernika, wedle uznania
soda, 1 łyżeczka
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
herbata dilmah ginger and honey, 4 łyżeczki
krem,
mleko, 1 szklanka
cukier, 10 dag
Mąka pszenna, 1 łyżka
mąka ziemniaczana, 1 łyżka
masło, 15 dag
cukier waniliowy, 1 opakowanie
polewa,
polewa czekoladowa, 1 opakowanie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Herbatę zalać 1 szklanką gotowanej wody i poczekać aż ostygnie.
Wszystkie składniki oprócz białek wymieszać i dobrze utrzeć. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 175 stopni C.
Można upiec 3 placki osobno żeby przełożyć je kremem. Nie trzeba wtedy ciąć ciasta
2. PRZEPIS NA KREM Z mleka, cukru, wanilii i mąki ugotować budyń. Ostudzić. Dodać masło i ponownie przestudzić.
3. Ciasto przełożyć kremem (może być również krem jak do karpatki). Polać polewą czekoladową. Dla smaku można jeszcze posypać ciasto startą gorzką czekoladą