Strona 1 z 1

Wędliny Domowe i Tłuszczyk

Post: czw wrz 16, 2010 1:42 pm
autor: Spartacus 999
Ostatnio natrafiłem na wspaniałą stronkę o wędzeniu, pieczeniach, chlebkach i tłuszczyku.

Zwala z nóg :)
POLSKIE żAR£O

W tym wątku proponuję oceniać przepisy z owej strony, co jak komu wyszło.

http://www.wedlinydomowe.pl


P.S Bazujemy na tym ale jak ktoś coś ciekawie zmodyfikuje to zapraszam.

Post: śr wrz 29, 2010 8:31 pm
autor: Zawodnik
Ktoś wędzi? Na swojej konstrukcji czy ze użyję takiego słowa- kupnej?

Post: czw wrz 30, 2010 8:44 am
autor: Spartacus 999
Mój teściu ze starej pralki "frania" zrobił wędzarnię :) kiełba git wychodzi. Ale tylko to.

Post: sob sty 22, 2011 2:30 pm
autor: Posudziej
Jestem zarejestrowanym uczestnikiem strony www.wedlinydomowe,pl
Rzeczywiście bardzo fajna strona, a jeszcze fajniejsi ludzie tam piszą. Jest to bardzo liczna i zorganizowana grupa. organizowane są coroczne zloty tzw wędzarniczej braci. Uczestniczyłem w dwóch ostatnich. Niesamowite przeżycie towarzysko-kulinarno-trunkowe. Przerabiamy tam na wędzonki, kiełbasy, kiszki i inne frykasy średnio cztery świnki następnie przez trzy dni trwania zlotu to spożywamy, oczywiście obficie popijając trunkami nie tyko wyprodukowanymi przez monopol państwowy. Na własne i znajomych potrzeby też robię sobie kiełbaski, szyneczki, baleroniki i inne specjały. Mam zdjęcia z ostatniego przedświątecznego wędzenia, ale nie bardzo wiem jak je tu zamieścić.

Post: sob sty 22, 2011 9:00 pm
autor: looky
@Posudziej
Tu masz wszystko co i jak - http://forum.powiat-piaseczynski.info/v ... php?t=2573

Z podziękowaniem

Post: pn sty 24, 2011 10:33 am
autor: Posudziej
Dzięki za pomoc, już się naumiałem :P