A dzisiaj na talerzu...

Podforum dla osób, które uwielbiają gotować lub jeść coś pysznego! To miejsce dla tych, którzy chcą się podzielić z innymi swoimi przepisami kulinarnymi oraz pomysłami na przepyszne dania. Uwielbiasz dobrą kuchnię? To miejsce dla Ciebie!

Moderator: GTW

Postautor: Kucyk » czw paź 15, 2009 10:43 am

Koramina pisze:mam 2 lewe ręce do żuru


żur na lewych rękach wychodzi niezły, ale zdecydowanie najlepszy jest na wędzonych żebrach.
Obrazek
Z założenia co drugie słowo to: dziękuję, proszę, przepraszam - z tytułu oszczędności czasu i na rzecz "konkretyzacji" części z nich nie będę pisał, co nie zmienia faktu, że są w domyśle.
Awatar użytkownika
Kucyk
 
Posty: 1481
Rejestracja: pt maja 15, 2009 9:06 pm
Lokalizacja: Z wąskiego toru

Postautor: Koramina » czw paź 15, 2009 10:54 am

Kucyk pisze:
Koramina pisze:mam 2 lewe ręce do żuru


żur na lewych rękach wychodzi niezły, ale zdecydowanie najlepszy jest na wędzonych żebrach.


Na żebrach umiem tylko fasolową.
Koramina
 
Posty: 313
Rejestracja: pt sie 28, 2009 9:26 am

Postautor: Finka » czw paź 15, 2009 12:03 pm

Koramino w takim razie jest nas już dwie :) Nie potrafię zrobić smacznego i przyznaję to bez bólu. Jak trzeba idę na łatwiznę i kupuję gotowy, dodaję tylko kiełbache, jajo i czasami boczek.

Wracając do tematu, wczoraj zapychaliśmy się pycha bułami z pieczarkami i serem z piekarnika. Mniaaaam :)
Gosia
...Nie podoba mi się świat, gdzie "właściwe" zdarza się tak rzadko, że uważamy je za "uprzejmość"...
Awatar użytkownika
Finka
 
Posty: 181
Rejestracja: śr lip 16, 2008 12:27 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: leny » czw paź 15, 2009 3:33 pm

ehhh ja barszczyk biały jadłem przez 2 dni teraz. Zrobiony na kiełbie białej z suszonymi podgrzybkami, czosneczkiem i majerankiem. Pęto zawsze kroję w kostkę albo plastry, wtedy bardziej przechodzi kiełbą. Do tego lekko czerstwy chleb i jest miodzio;)
Awatar użytkownika
leny
 
Posty: 514
Rejestracja: pt cze 12, 2009 8:49 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: looky » pt paź 16, 2009 5:57 pm

A ja dziś popełniłem swoją pierwszą w życiu zupę :oops:
Zwie się szczawiowa i wg pierwszych konsumentów jest rewelacyjna :mrgreen:
Pozdrawiam
£ukasz Rakowski


GG: 1195018

Drodzy Ludzie Tego świata,
Nie chcę zabrzmieć dziwkarsko, ale korzystajcie ze mnie kiedy chcecie.

Z poważaniem,
Gramatyka
Awatar użytkownika
looky
 
Posty: 1886
Rejestracja: czw lis 29, 2007 7:36 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: stentonik » pt paź 16, 2009 10:22 pm

A zjajkiem? Kurna zeżarłbym.
Awatar użytkownika
stentonik
 
Posty: 4102
Rejestracja: pn wrz 10, 2007 7:57 pm
Lokalizacja: Kradziejów;)

Postautor: Agusia » pt paź 16, 2009 11:13 pm

hmm... jest jakaś dobra restauracja w Piasecznie co byśmy mogli spotkać się na żur bądź barszcz biały?
Awatar użytkownika
Agusia
 
Posty: 256
Rejestracja: ndz maja 31, 2009 10:13 pm
Lokalizacja: z Wenus

Postautor: via » pt paź 16, 2009 11:18 pm

Agusia pisze:jest jakaś dobra restauracja w Piasecznie co byśmy mogli spotkać się na żur bądź barszcz biały?


Polecam karczmę u Pilarskich.
Awatar użytkownika
via
 
Posty: 2194
Rejestracja: pt gru 19, 2008 10:13 am
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: ola » pt paź 16, 2009 11:19 pm

via pisze:Polecam karczmę u Pilarskich.


ciale słyszę czytam o tym miejscy a jeszcze tam nie byłąm
chyba muszę stestowac :)
Ola
Awatar użytkownika
ola
 
Posty: 2966
Rejestracja: ndz mar 22, 2009 9:45 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: Agusia » pt paź 16, 2009 11:28 pm

Ola to może namówimy jakąś większą grupkę i udamy się na żur bądź biały barszcz, ale warunek! albo żur albo biały barszcz - potrzebujemy testerów. :twisted:
Awatar użytkownika
Agusia
 
Posty: 256
Rejestracja: ndz maja 31, 2009 10:13 pm
Lokalizacja: z Wenus

Postautor: looky » sob paź 17, 2009 7:21 am

stentonik pisze:A zjajkiem?

No jasne że z jajkiem :)

stentonik pisze:Kurna zeżarłbym.

A mówiłeś, że zupa na kolację BE - wolisz kanapki :mrgreen:
Pozdrawiam
£ukasz Rakowski


GG: 1195018

Drodzy Ludzie Tego świata,
Nie chcę zabrzmieć dziwkarsko, ale korzystajcie ze mnie kiedy chcecie.

Z poważaniem,
Gramatyka
Awatar użytkownika
looky
 
Posty: 1886
Rejestracja: czw lis 29, 2007 7:36 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: Finka » sob paź 17, 2009 9:00 am

looky pisze:A ja dziś popełniłem swoją pierwszą w życiu zupę :oops:
Zwie się szczawiowa i wg pierwszych konsumentów jest rewelacyjna :mrgreen:


Hehe £ukasz, pewnie nie jeden talent jeszcze drzemie w Tobie :)
Gosia
...Nie podoba mi się świat, gdzie "właściwe" zdarza się tak rzadko, że uważamy je za "uprzejmość"...
Awatar użytkownika
Finka
 
Posty: 181
Rejestracja: śr lip 16, 2008 12:27 pm
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: stentonik » sob paź 17, 2009 9:42 am

via pisze:
Polecam karczmę u Pilarskich.



Idź na pierogi to zmienisz zdanie :D
Awatar użytkownika
stentonik
 
Posty: 4102
Rejestracja: pn wrz 10, 2007 7:57 pm
Lokalizacja: Kradziejów;)

Postautor: via » sob paź 17, 2009 10:18 am

stentonik pisze:Idź na pierogi to zmienisz zdanie


A po co na pierogi ? :mrgreen:
Awatar użytkownika
via
 
Posty: 2194
Rejestracja: pt gru 19, 2008 10:13 am
Lokalizacja: Piaseczno

Postautor: Agusia » sob paź 17, 2009 12:43 pm

Temat "A dziś na talerzu". Dziś na talerzu zawitała u mnie zapieksa. Janusz podgrzał bułeczki, posmarował ładnie z jednej strony majonezikiem i sosem czosnkowym, a z drugiej ketchupem. Pomiędzy szyneczka. Pychotka. :)
Awatar użytkownika
Agusia
 
Posty: 256
Rejestracja: ndz maja 31, 2009 10:13 pm
Lokalizacja: z Wenus

PoprzedniaNastępna

Wróć do Kulinarne szaleństwa mieszkańców

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości