Strona 3 z 5

Post: śr lip 08, 2009 11:25 am
autor: looky
zemfiroczka pisze:
looky pisze:
zemfiroczka pisze:Cola do krewetek? fuuuj

Cola do whisky, whisky do gardła.


Dobra! jesteś usprawiedliwiony ;)

Hehe - widziałem, że mam mocne argumenty :diabelek:

Post: śr lip 08, 2009 11:29 am
autor: zemfiroczka
looky pisze:
zemfiroczka pisze:
looky pisze:
zemfiroczka pisze:Cola do krewetek? fuuuj

Cola do whisky, whisky do gardła.


Dobra! jesteś usprawiedliwiony ;)

Hehe - widziałem, że mam mocne argumenty :diabelek:


Procentowe... raczej ;)

Post: śr lip 08, 2009 11:32 am
autor: looky
zemfiroczka pisze:Procentowe... raczej

Tak czy siak na jedno wychodzi ;)

Post: śr lip 08, 2009 2:39 pm
autor: Agim6
oj patrząc na te zdjęcia to aż mi slinka pociekła, a ja do tej pory nie trafiłam jeszcze na dobrze przyrządzone krewetki, przez co na nie nawet patrzeć nie mogłam;) a teraz na pewno spróbuję zrobić sama :cooking:

Post: śr lip 08, 2009 10:46 pm
autor: richo
Agim6 pisze: ja do tej pory nie trafiłam jeszcze na dobrze przyrządzone krewetk


W tajskim zielonym curry są bardzo smaczne. Dużo mleczka kokosowego ;)

Post: czw lip 09, 2009 7:53 am
autor: Agim6
richo pisze:W tajskim zielonym curry są bardzo smaczne. Dużo mleczka kokosowego

hmm..brzmi zachęcająco, koniecznie będę musiała spróbować :mrgreen:

Post: czw lip 09, 2009 5:35 pm
autor: zemfiroczka
richo pisze:W tajskim zielonym curry są bardzo smaczne. Dużo mleczka kokosowego ;)


Mleczko jest, pasta też, tudzież krewetki - rychciu, podziel się przepisem ;)

Post: czw lip 09, 2009 9:48 pm
autor: gwendolin
niie no jak czytam to zaraz robię się głodna :)

Post: czw lip 09, 2009 9:56 pm
autor: zemfiroczka
A mi się właśnie focaccia z pomidorkami i rozmarynem upiekła :)

Post: czw lip 09, 2009 9:59 pm
autor: gwendolin
zemfiroczka pisze:A mi się właśnie focaccia z pomidorkami i rozmarynem upiekła

Zemfi jesteś wstrętna:) zaraz będę u Ciebie więc szykuj dodatkowe trzy porcje

Post: czw lip 09, 2009 10:00 pm
autor: zemfiroczka
Zjesz trzy od razu? ;)

Post: czw lip 09, 2009 10:07 pm
autor: gwendolin
Zjesz trzy od razu?

ttaaa moje możliwości są dość duże :mrgreen:

Post: pt lip 10, 2009 4:52 am
autor: richo
zemfiroczka pisze:
richo pisze:W tajskim zielonym curry są bardzo smaczne. Dużo mleczka kokosowego ;)


Mleczko jest, pasta też, tudzież krewetki - rychciu, podziel się przepisem ;)

A pewnie, tylko jak usiąde za normalną klawiaturą, bo zza tej szybki się źle pisze ;)

Post: pt wrz 25, 2009 9:33 am
autor: ione
Polecam z Auchan, zawsze swieże zawsze pewne. Ja uzywam tych mniejszych nie koktajlowych, ciut mniejszych od tych duzych hehehe ( nie wiem cholera jakie to są) W kazdym razie są takie jak trzeba na wielkość.


To nie są świeże krewetki, absolutnie, krewetka po złowieniu jest koloru szarego dopiero podczas smażenia, nabiera koloru różowego, więc ??? Większość krewetek już po złowieniu na łodzi jest w ten sposób obrabiana, akurat miałem przyjemność spróbować krewetek "świeżo co przyrządzonych" i na tych z Auchan nigdy się nie osiągnie efektu taki jak powinien być, czyli żeby były chrupiące.... a takie nie są....

Post: pt wrz 25, 2009 11:49 am
autor: zemfiroczka
ione pisze:na tych z Auchan nigdy się nie osiągnie efektu taki jak powinien być, czyli żeby były chrupiące.... a takie nie są....


No to! Przenosimy się wszyscy nad dużą wodę ;)