Coś nowego powszedniego ;)

Podforum dla osób, które uwielbiają gotować lub jeść coś pysznego! To miejsce dla tych, którzy chcą się podzielić z innymi swoimi przepisami kulinarnymi oraz pomysłami na przepyszne dania. Uwielbiasz dobrą kuchnię? To miejsce dla Ciebie!

Moderator: GTW

Postautor: zemfiroczka » pn cze 22, 2009 12:22 am

richo pisze:
zemfiroczka pisze:Nie poczytuj sobie tego jako zasługę ;P
Nawet szczypte? ;)


Szczypta to drożdży bywała. Ale, że miewam dobre serce czasem - mogę okruszkiem poczęstować ;)
"nie wyciągaj mi tu środkowego palca
nawet nie znasz mnie,
a może i znasz, ale nie do końca(...)
co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa
bez czy w pasach bezpieczeństwa "
Awatar użytkownika
zemfiroczka
 
Posty: 1539
Rejestracja: wt kwie 07, 2009 1:15 am

Postautor: richo » pn cze 22, 2009 12:32 am

zemfiroczka pisze:mogę okruszkiem poczęstować


A dzieki! Okruszki - coz za laskawosc :P
richo
richo
 
Posty: 466
Rejestracja: czw kwie 16, 2009 2:24 pm
Lokalizacja: z mauej er ;)

Postautor: zemfiroczka » pn cze 22, 2009 12:33 am

richo pisze:
zemfiroczka pisze:mogę okruszkiem poczęstować


A dzieki! Okruszki - coz za laskawosc :P


Czasem i okruszki dobrze smakują ;)
"nie wyciągaj mi tu środkowego palca
nawet nie znasz mnie,
a może i znasz, ale nie do końca(...)
co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa
bez czy w pasach bezpieczeństwa "
Awatar użytkownika
zemfiroczka
 
Posty: 1539
Rejestracja: wt kwie 07, 2009 1:15 am

Postautor: richo » pn cze 22, 2009 12:40 am

I to sa najlepsze czasy :)
richo
richo
 
Posty: 466
Rejestracja: czw kwie 16, 2009 2:24 pm
Lokalizacja: z mauej er ;)

Postautor: zemfiroczka » czw lip 02, 2009 10:31 pm

tutomash pisze:
zemfiroczka pisze:ja się chwalę - wczoraj upiekłam pierwszy chleb na zakwasie, zupełnie już bez dodawania drożdży

ooo tyy wyprzedziłaś mnie hha, ja też jestem w fazie produkcji


Wypytałam się koleżanki o ten Twój i ona stwierdziła, że możliwe, że taka uroda tego chleba, niekoniecznie to musiał być zakalec. Aha! napisała jeszcze, że chleb żytni nie jest bezglutenowy, bo żyto ma gluten. W sumie racja.
Aaaa, i nie patyczkiem, tylko pukaj od spodu.

tutomash pisze:tutaj jest dużo przepisów na własnych chleb oraz wytłumaczone jest jak zrobić własny chleb


Mirabelkę znam. Masz tutaj jeszcze TO
"nie wyciągaj mi tu środkowego palca
nawet nie znasz mnie,
a może i znasz, ale nie do końca(...)
co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa
bez czy w pasach bezpieczeństwa "
Awatar użytkownika
zemfiroczka
 
Posty: 1539
Rejestracja: wt kwie 07, 2009 1:15 am

Poprzednia

Wróć do Kulinarne szaleństwa mieszkańców

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

cron