Strona 11 z 12

Post: czw paź 27, 2011 5:22 pm
autor: Kucyk
Drogi Stento!

Gdy dziś jeździłeś po Zalesiu Farmobilem ja wykonałem eksperyment polegający na zamówieniu pizzy z Il Capo przez telefon. Chciałem się przekonać czy opisywany ostatnio przypadek superpizzy jest powtarzalny. Niestety tak nie było. Placuszek który zjadłem w domu nie był już taki pyszny jak ten, który otrzymałem w lokalu. Może kucharz był inny, a może mnie wtedy obsługa rozpoznała... nie ważne. Pizza ładnie ułożona, ciasto wyśmienite, ale dodatków mało, za to za dużo sera co sprawiało że potrawa była niezbyt smaczna. Smutno mi trochę, gdyż pokładałem wielkie nadzieje w tym lokalu który, jak już pisałem, niesamowicie zaskoczył mnie serwowanym jadłem jak i standardem serwowania. No cóż, jeszcze wiele będę się musiał nauczyć...

Twój Kuc zgoszkniały i smutny.

Post: czw paź 27, 2011 10:45 pm
autor: AsgAarD_xxx
Ja oceniam Il Capo jak najbardziej pozytywnie. Czas oczekiwania na pizzę znośny, sam placek dość spory, ser w porządku, dodatków też nie poskąpili. Na pewno jeszcze tam wrócę :).

Post: wt lis 22, 2011 6:45 pm
autor: Kucyk
Bylem z Agnieszką w Il Capo. Zamówiliśmy po połowie dużą ostrą Il Diablo i Farmerską.
Pizza wielkością solidna, dodatki dobre i w ilości zrównoważonej z resztą, ser ciągnący - jakościowy, oregano z mocnym aromatem, sos pomidorowy trafiony smakiem w punkt, ciasto wyśmienite (rzadko kiedy zjadam ranty, ale tu chciało by się od nich zacząć każdy kawałek), obsługa pierwsza klasa.
Całość oceniam szczerze: żadnych zastrzeżeń. Piątka dana, bo się należy temu lokalowi, oj dana dana.
Teraz taka mała sugestia: proszę Koleżankę Niegrzeczną o rozważenie możliwości aby pizzę np. Farmer móc zamówić w wersji delikatnie ostrej - ot kilka kawałków (po jednym na trójkącik) papryczek ostrych i kilka kropel oliwy z papryczek. Taki pikantny punkt znakomicie by rozweselił znakomitą w smaku, ale dość monotonną potrawę.
Poza tym, jeśli lokal utrzyma taki poziom szamy, to wróżę mu sukces na tym zapadłym piaseczyńskim padole gastronomicznym, gdyż na prawdę wyróżnia się jakością.
Tak, Koleżanko Niegrzeczna, chromol marność, dbaj o jakość i trzymaj poziom.

Pozdrawia Zgoszkniały Kuc.

LaFavola

Post: pn lut 06, 2012 1:08 pm
autor: Paulina
Byłam w weekend w pizzerii LaFavola przy ul. Geodetów 5, Piaseczno-Mysiadło http://www.pizzerialafavola.pl Bardzo fajne wnętrze, miła obsługa, oraz smakowała mi ich pizza. Jeżeli będziecie gdzieś w okolicy to polecam.

Post: pn lut 06, 2012 10:05 pm
autor: WielkiGęgacz
Ktoś jadł pizze z pizzerii w "Titanicu"?
Jakieś zdanie?

Post: pn lut 06, 2012 11:08 pm
autor: stentonik
WielkiGęgacz pisze:Ktoś jadł pizze z pizzerii w "Titanicu"?
Jakieś zdanie?


Gęguś, jeśli o to Ci chodzi http://forum.powiat-piaseczynski.info/v ... php?t=4144 to parę opinii jest aczkolwiek większość prehistorycznych. Daj znać co tam teraz słychać.

Post: pn lut 06, 2012 11:25 pm
autor: WielkiGęgacz
No to będzie trza uzupełnić forumową bazę ....

Post: śr lut 08, 2012 9:50 pm
autor: looky
My z Agniechą jedliśmy jakiś czas temu (około 2 m-cy) i bardzo nam smakowała :)

Post: czw lut 09, 2012 8:14 am
autor: 4bery
Ze dwie strony temu ktoś pisał o Fabryce Pizzy na Geodetów - już otwarte mają.

I jeszcze jedno apropo pizzy - niech ktoś mi powie czy tak zawsze było: zamawiałem niedawno do domu w PizzaHut i okazało się że średnia pizza na puszystym jest mniejsza od średniej na cienkim, tak jakby wyznacznikiem wielkosci pizzy nie była średnica tylko ilość zużytego ciasta. Moje pytanie czy tak zawsze było? Bo ja generalnie z kumplami zamawiamy pizze tylko podczas wieczorów brydżowych czyli jesteśmy już równo zalani i w sumie mamy w d.... co przywiozą /byle mięso było i bez ananasa ;-) / a teraz zamawiałem dla siebie i dzieciaków i było zdziwienie... Jeszcze na rachunku sprawdzałem - były dwie średnie pizze a i w telefonie Pani potwierdziła....

Post: czw lut 09, 2012 4:53 pm
autor: argrabi
4bery pisze:Ze dwie strony temu ktoś pisał o Fabryce Pizzy na Geodetów - już otwarte mają.

I jeszcze jedno apropo pizzy - niech ktoś mi powie czy tak zawsze było: zamawiałem niedawno do domu w PizzaHut i okazało się że średnia pizza na puszystym jest mniejsza od średniej na cienkim, tak jakby wyznacznikiem wielkosci pizzy nie była średnica tylko ilość zużytego ciasta. Moje pytanie czy tak zawsze było? Bo ja generalnie z kumplami zamawiamy pizze tylko podczas wieczorów brydżowych czyli jesteśmy już równo zalani i w sumie mamy w d.... co przywiozą /byle mięso było i bez ananasa ;-) / a teraz zamawiałem dla siebie i dzieciaków i było zdziwienie... Jeszcze na rachunku sprawdzałem - były dwie średnie pizze a i w telefonie Pani potwierdziła....


Kolega z pracy z familią zawitał do tego przybytku, co to za "picca hat" chce robić. Dostał zimną pizze na plastikowym talerzyku ((!!!). Miesiąc później również pocztą przeprosiny od szefostwa firmy..

Post: wt lut 14, 2012 8:28 pm
autor: looky
Mój błąd forumowicze, moja wypowiedź wyżej była o Fabryce Pizzy na Geodetów właśnie.
Tak jak pisałem byliśmy około 2 m-cy temu i było naprawdę OK :good:

Post: śr mar 07, 2012 10:00 am
autor: Spartacus 999
Odwiedziłem, Pizzerię "Słoneczniki" i jak dla mnie trzymają poziom pod względem smaku. Smakowało,Pizza 1 szt 26zł. Czas oczekiwania 7minut, ser się ciągnie i jest pycha ale rozmiar pizzy nie zachwyca. :good:

Post: pt kwie 27, 2012 7:29 pm
autor: Kucyk
Zalesiańskie Il Capo ma plusa. Do pizzy można dostać podgrzaną, aromatyczną, ostrą oliwę. To jest to! Polaną na talerz wchłania spód pizzy co daje wyśmienity efekt smakowy. Zawsze też można dać kilka kropel na wierzch jeśli ktoś woli jeść placka bez użycia sztućców.
To był plus, teraz minusy: brak serwetek na stołach w ogródku, niedoprawiony sos pomidorowy (wiem, do pizzy się nie powinno dawać sosu) i, niestety, oszczędność w dozowaniu składników.
Koleżanko Niegrzeczna, weź to pod uwagę, wszak chodzi o to, żeby plusy nie przysłoniły nam minusów.

Fabryk Pizzy w Piasecznie

Post: pn sie 20, 2012 1:16 pm
autor: Fabryka Pizzy
Zapraszamy codziennie w godz. 12:00-22:00 do Fabryki Pizzy. Telefon (22) 403 11 11
Menu na stronie http://www.fabrykapizzy.pl/lokale/piaseczno

Post: śr gru 26, 2012 7:46 pm
autor: akob7
Oczywiście zostanie to potraktowane jako spam, bo to mój pierwszy post :roll: Jeśli ktoś lubi pizze na cienkim cieście to zdecydowanie najlepsza jest pizzeria na geodetów LaFavola (dawna bajka) . Da grasso i fabryka pizzy to moim zdaniem porażka, chociaż z tej drugiej zamawiałam tylko na wynos i na początku ich działalności.