Strona 35 z 37
:
ndz mar 25, 2012 12:00 pm
autor: Loxia
no ten. moze od "robiącego" zależy? bo już jadłam dwie wersje. lepszą i gorszą.
:
ndz mar 25, 2012 12:02 pm
autor: argrabi
No właśnie ja jadłem dwa razy. Jedną wersję. Tę gorszą.. Ale to może rzecz gustu i oczekiwań??
:
ndz mar 25, 2012 2:13 pm
autor: sonik
Wiadome że kebab to nie ***** restauracja więc nie muszą trzymać non stop tego samego poziomu, dodatkowo dochodzi inna osoba robiąca szamkę... sumując parę czynników mogą mieć pewien czas słabszą formę
To samo tyczy się chinoli, jeszcze 2 lata temu chodziłem tylko do drewnianej budy, a teraz za nic w świecie tam nie chce iść
niestety tak to już wygląda.
Trzeba być wyrozumiałym, bo nie zawsze można robić na 100-90%.
imo. dla mnie kebabownia "na rogu Młynarskiej" jedna z lepszych w Piaseczuset.
:
ndz mar 25, 2012 9:13 pm
autor: yo!anna
Kuchnia Polowa pisze:Spartacus 999 Pozwolę sobie wtrącić info takie, że kebab przy Orlenie i ten na rogu Puławskiej i Młynarskiej
posiadają tego samego właściciela.
no właśnie. a "Turas", który jest to tu to tam pochodzi z Tunezji.
Posty scalone.Spartacus 999 pisze:Loxia pisze:Ala Turka na rynku w remoncie do odwołania..
Ciekawe czy ruszą(wolałbym nie
to nie mój gust kebaba), bo miejsce jest fantastycznie usytuowane. Sieciówkę KEBAB KING najchętniej bym tam widział.
mój mąż pracuje w Kebab Kingu. Pewnie by się ucieszył, gdyby mógł się przenieść do Piaseczna. Ale zastanawia się czy jednak byłoby opłacalne otwieranie tutaj lokalu-KK, w sensie ilości klientów i ilości konkurencyjnych kebabowni.
:
wt kwie 03, 2012 7:37 pm
autor: anuleksa
Ponoć kebab przy PKP zmartwychwstał
:
wt kwie 03, 2012 7:51 pm
autor: Jacenty
Potwierdzam.
Działa już od jakich dwóch tygodni.
:
wt kwie 03, 2012 9:03 pm
autor: stentonik
Ja po dwóch wizytach dzień po dniu (wczoraj i przedwczoraj) coraz bardziej skłaniam się ku kebabowi z Pychotki, tj z barku drewnianego na trasie do Lesznowoli przy światłach na skrzyżowaniu do Bobrowca. Do tego stopnia, że za trzecim razem pojadę tam specjalnie i wypróbuję opcję z sosem ostrym i z frytkami. Bodajże Looky kiedyś opisywał i chwalił tę budkę, stąd moje zainteresowanie.
Chrupiąca surówka zrobiła na mnie duże wrażenie i wyważony smak mięsa i sosów - delikatnie doprawione mięso w połączeniu z łagodnym sosem , tak jak chciałem w tych dniach akurat. Kebab w cienkim cieście ( w bułce chyba nie ma opcji) chrupiącym i dobrze zamkniętym, nic się nie lało po swetrze, słuszna ilość wkładu mimo zamówienia średniego kebsa za 11 zł.
I nie doświadczyłem tego co dzisiaj po orlenowskim i często po kniaziewickim - nie bekałem kebabem do wieczora. Nażarłem się jak wygłodniały pies ze schroniska i lekko strawiłem, co w moim prywatnym TOP KEB winduje Pychotkę na wysokie pierwsze miejsce w stanie Piaseczno i okolice.
:
wt kwie 03, 2012 10:26 pm
autor: looky
Dawno tam nie byłem, ale dobrze wiedzieć, że nic się nie zmieniło w jakości i smaku kebsa...
Narobiłeś mi ochoty i jutro wracając z Pruszkowa zajadę do nich
:
śr kwie 04, 2012 9:31 pm
autor: amasoft
Koledzy mnie dziś namówili na kebaba. Koniecznie Ala Turka. Bo niby miał być dobry. Nie jadłem jakiś rok więc się skusiłem. Wziąłem XXL baraninę za 14. Po pierwsze - kebab mały. Bardzo mały. Z Grójeckim nie na porównania. Mięso zjadliwe, choć trochę niedopieczone. Surówka... Ujdzie. Sosy: Masakra. Słone jak jasna cholera. Musiałem po tym szybko Kasztańca wypić by ten smak zamaskować.
Ocena:
Mięso: 4/6
Surówka: 2/6
Sosy: 1/6
Pita: 4/6
Wielkość: 1/6
Cena: 2/6
Ocena końcowa: 2/6.
Pewne jest to, że prędko tam nie wrócę.
:
śr kwie 04, 2012 11:26 pm
autor: looky
A ja byłem w Pychotce i załapałem się rzutem na taśmę - nieczynne mają do 14.04 z powodów świąteczno - ślubnych. Pooooolecam
:
czw cze 21, 2012 3:06 pm
autor: Kucyk
Polecam kebeb serwowany u chinola na bazarku - róg JPII i WP - w barze Saj Gon.
Za 13 zł fura mięcha z kurczaka wyśmienicie przyprawionego. Do tego fryty bądź ryż. Surówka z pekińskiej, białej, pomidora i ogóra kiszonego. Porcja solidna, smak wyśmienity i mocny. Jedyną wadą jest to że często kebabiora akurat nie ma bo jeszcze się nie nakręcił. Szczególnie rano.
:
sob cze 23, 2012 7:25 pm
autor: anuleksa
Kebab przy Orlenie to jakaś paranoja. Mięso jak dla mnie bardzo smaczne, ale te dodatki? Kiszona kapucha i takie też ogórki. Poprosiłam o pomidora i zielonego ogórka, nie było.
Kiszone warzywa pasują do wołowiny, a jadłam z kuraka.
:
sob cze 23, 2012 9:53 pm
autor: stentonik
Nie rozumiem, Ja żarcia dla psa u konkurencji nie kupuję
:
sob cze 23, 2012 10:22 pm
autor: leny
anuleksa pisze:Kebab przy Orlenie to jakaś paranoja
Kilka miesięcy temu kebaba jadałem tylko tam, wszystko było ok, dopóki nie zmienili pity. Teraz jest taka flakowata i ogólny smak gorszy. żarcie było dobre, ale jak zwykle coś trzeba spierdolić aby wszystko wróciło do normy. Od jakiś 2 miesięcy kebaba nie jadam bo nie wiem gdzie dobry.
:
sob cze 23, 2012 10:52 pm
autor: anuleksa
stentonik pisze:Nie rozumiem, Ja żarcia dla psa u konkurencji nie kupuję
O jak sobie "Ja" z dużej napisałeś
Nie kupujesz u konkurencji, bo nie produkujesz, a ja tak, więc muszę sprawdzać co jakiś czas
Zauważyłam, po lewej stronie przyorlenowej budki markerowego gryzmoła, baranina została pokryta napisem wołowina